Σελίδες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ



 «ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΦΩΤΗΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.»

Θεατές στο θέατρο του παραλόγου και πάλι οι κυνηγοί,  με το Ταμείο Θήρας να λειτουργεί ενάντια στις προσπάθειες των Κυν. Συλλόγων για εμπλουτισμό των βιοτόπων. Μετά και την εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, για διάθεση στους Κυν.  Συλλόγους μέχρι και 50 χιλιάδες περδίκια νεοσσούς μίας ημέρας, η Επαρχιακή Λευκωσίας μετά και από την εξαιρετική συνεργασία με τα μέλη της, έχει ζητήσει  12χιλ., νεοσσούς με σκοπό να απελευθερωθούν περί το τέλος Μαΐου  περίπου για ευνόητους λόγους. Ταυτόχρονα οι Κυν. Σύλλογοι της Λευκωσίας έχουν προχωρήσει  και στην δημιουργία εκτροφείων λαγών όπως επίσης έχουν γίνει αιτήσεις για ενοικιαγορά των υφιστάμενων εκτροφείων λαγών του Ταμείου Θήρας, τα οποία αυτή την στιγμή είναι εγκαταλελειμμένες τρώγλες. Ας δούμε την πορεία των εξελίξεων από τον Νοέμβριο όπου έγινε και η εξαγγελία του Υπουργού, μέχρι και σήμερα και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.
Το εκτροφείο  Σταυροβουνίου από ανέκαθεν κατέστρεφε περί τις 80-100 χιλιάδες αυγά περδικιών κάθε χρόνο, μάλιστα υπήρχε χρονιά όπου καταστράφηκαν 200 χιλιάδες αυγά. Ο λόγος ήταν η οικονομική αδυναμία του Ταμείου να μεγαλώσει και να απελευθερώσει τα συγκεκριμένα πουλιά όπως επίσης και θέματα  χωρητικότητας του ίδιου του εκτροφείου. Από ανέκαθεν συγκεκριμένα μέλη της εκτελεστικής της  Επαρχίας Λευκωσίας, αιτούντο να δοθούν τα συγκεκριμένα αυγά προς υιοθέτηση  τους από τους Κυν. Συλλόγους με σκοπό τον εμπλουτισμό των βιοτόπων, το Ταμείο όμως βασισμένο σε αλλότρια συμφέροντα δεν αποδεχόταν την παραχώρηση των αυγών. Τον περασμένο Νοέμβριο κατά την συνάντηση των προέδρων των Επαρχιακών στο Υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποίησαν το δεδομένο στον Υπουργό όπου αμέσως  έδωσε εντολή να εκκολαφτούν από το Ταμείο και να δοθούν στους Κυν. Συλλόγους. Ταυτόχρονα είχε ήδη γίνει εξαγγελία για ενοικίαση των υφιστάμενων εκτροφείων λαγών ενώ τρείς Κυν. Σύλλογοι της Λευκωσίας είχαν προχωρήσει σε κατασκευή εκτροφείων λαγών.
Πολλοί εκ των Κυν. Συλλόγων που αιτήθηκαν νεοσσούς, δεν έχουν την δυνατότητα να τους  μεγαλώσουν αλλά το πάθος τους και ο στόχος για σωστό εμπλουτισμό τους ώθησε να κάνουν συμφωνία με συγκεκριμένο και αξιόλογο εκτροφείο περδικιών της Λευκωσίας, με σκοπό το μεγάλωμα τους και την επιστροφή τους στους  Συλλόγους περί το τέλος Μαΐου  για την πολυπόθητη απελευθέρωση τους. Κατά τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο και μετά την γνώστη σε όλους μας κατάσταση του ενδημικού θηράματος, πολλοί Κυν. Σύλλογοι προχώρησαν σε αγορά και απελευθέρωση ενήλικων περδικιών στην Επαρχία Λευκωσίας, για να υποβοηθήσουν με όποιο τρόπο και με έστω το ελάχιστο δυνατό αποτέλεσμα. Παρά την απραξία αυτών που πληρώνονται για να εργασθούν προς όφελος των βιοτόπων, οι Σύλλογοι της Λευκωσίας με προσωπικά έξοδα των μελών τους και την βοήθεια της Ε. Λευκωσίας τόλμησαν και κατάφεραν να απελευθερώσουν περί τις 2 χιλ., περδίκια. Αυτά τα περδίκια λοιπόν και παρά την πάγια θέση του Ταμείου πως δεν αναπαράγονται με σκοπό να βγαίνουν κονδύλια εκατομμυρίων και να απελευθερώνονται κοτόπουλα ένα μήνα πριν την έναρξη,  για να γίνονται βορρά των ασυνείδητων και των αλεπούδων αλλά και να προωθούν ένα αναχρονιστικό και ανέντιμο κυνήγι. Αρχές Μαρτίου λοιπόν είχαν αρχίσει να κάνουν  ζευγάρια με αποτέλεσμα το Ταμείο να θορυβηθεί και να απειλήσει εκείνο το διάστημα,  εμμέσως πλην σαφώς την Επαρχιακή Λευκωσίας με καταγγελίες των Συλλόγων που απελευθερώνουν πουλιά παρά την αρχική του συγκατάθεση, με σκοπό να σταματήσουν. Ταυτόχρονα γίνετε γνωστό στον κ. Προϊστάμενο ότι πολλοί Σύλλογοι είχαν έρθει σε συμφωνία με συγκεκριμένο εκτροφέα περδικιών και αυτό καθιστούσε το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας τους επιτυχές και αξιόλογο. Επιπλέον το Ταμείο είχε ήδη αναλάβει την διαχείριση της αλεπούς, αλλά για αγνώστους  λόγους δεν προχώρησε ακόμη και μέχρι σήμερα, σε κανένα δραστικό μέτρο ή κάποιο πλάνο με αποτέλεσμα αρκετοί Σύλλογοι πέραν της νόμιμης καταπολέμησης των κορακοειδών,  να παρανομούν και να ριψοκινδυνεύουν με την καταπολέμηση της αλεπούς, με σκοπό να προετοιμάσουν τους βιοτόπους  και τα ενδιαιτήματα για να απελευθερωθούν  τα περδίκια.       


Στο διάστημα αυτό, τρείς Κυν.  Σύλλογοι ( Λυθροδόντα, Δαλιού, Μοφυλίου), με προσωπικά υπέρογκα κόστη των μελών τους είχαν ήδη κατασκευάσει εκτροφεία λαγών και ανέμεναν να τους παραδοθούν λαγοί από το Ταμείο, με σκοπό την έναρξη των προσπαθειών τους για εμπλουτισμό με λαγούς. Αυτή τους η προσπάθεια έγινε με κόπους και εργατικά από τους ιδίους, με δεκάδες δυσκολίες και με τα ταμεία τους να αδειάζουν σαν νερό μέσα σε τρύπια σακούλα αλλά ο στόχος και το όραμα τους να τους κρατά εκεί και απολαμβάνοντας τις προσπάθειες τους ανέμεναν το Ταμείο Θήρας να τους ευχαριστήσει τιμώντας  τους με έναν εύλογο και αξιόλογο μητρικό πληθυσμό λαγών. Αντ’ αυτού το Ταμείο Θήρας προχώρησε με την παραχώρηση ενός ζευγαριού στους Συλλόγους του Δαλίου και Μοσφυλίου και άκουσον-άκουσον  ΕΝΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ λαγού στον Σύλλογο του Λυθροδόντα, μάλιστα η πράξη αυτή ήρθε μετά από αναμονή 6 μηνών…!!!!!!

Όσον αφορά την ενοικίαση των υφιστάμενων εκτροφείων λαγών από τους  Συλλόγους, καμία απάντηση στις αιτήσεις των και καμία διάθεση για να απαντηθούν..!!!!!     
Με αυτά και με αυτά ερχόμαστε στην 20/03/2015 όπου το Ταμείο καλεί τους Προέδρους των Επαρχιακών για να τους ανακοινώσει μεταξύ άλλων, τις ημερομηνίες παράδοσης  των νεοσσών αλλά και το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ  το οποίο θα καλείτε ο κάθε Σύλλογος να υπογράφει με την παραλαβή των νεοσσών. Το συμβόλαιο λοιπόν έχει ρήτρα ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΣΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ..!!!!!!!!!.., η δικαιολογία είναι πως το εκτροφείο συνεργάζεται με το Ταμείο και θα κοροϊδέψει τους Συλλόγους  λέγοντας τους πως οι νεοσσοί έχουν πεθάνει και θα τους πουλήσει στο Ταμείο Θήρας…!!!!!!!
Είστε γελοίοι κύριοι, ανάξιοι των θέσεων σας και ανάξιοι του μισθού που σας πληρώνει ο κυνηγός, δεν έχετε όραμα, ούτε στόχους και έχετε χαθεί μέσα στην διαφθορά και τα συμφέροντα σας. Φέτος οι Κυνηγετικοί  Σύλλογοι  της Λευκωσίας έκαναν την δουλειά για την οποία εσείς πληρώνεστε και δεν κάνετε και το ευχαριστώ σας, είναι η πολεμική στρατηγική εναντίων τους με σκοπό να αποτύχουν για να μην φανεί η δική σας αποτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτή την κατάσταση την μεγαλύτερη  ευθύνη έχει η Παγκύπρια εκτελεστική της ΚΟΚ & ΔΑΖ με την απούσα διαχειριστική επιτροπή που σας  χαϊδεύει για να περνάτε όλοι καλά και να παίρνετε τους παχουλούς μισθούς σας αλλά και να καλύπτετε μεταξύ σας τα δικά σας αλλότρια συμφέροντα.
«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ…» Το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή. Ηράκλειτος.!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου