Σελίδες

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ- ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. (Κομφούκιος.!!!)
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.!!!!
  

Το παρόν ιστολόγιο δεν κατακρίνει μόνο, αλλά επαινεί την όποια κίνηση, από το όποιο αρμόδιο τμήμα ή Οργανισμό  που  προβαίνει σε κινήσεις προόδου ή εκσυγχρονισμού. Σε κινήσεις που βελτιώνουν, ανυψώνουν  το κυνήγι  στην Κύπρο αλλά και διορθώνουν λάθη του παρελθόντος.

Αφορμή αυτής της ανάρτησης είναι το διαχειριστικό σχέδιο της αλεπούς από το Ταμείο Θήρας,  που παρά την καθυστέρηση, τα λίγα που γνωρίζουμε το καθιστούν  πολύ αξιέπαινο και πρέπει- πρόκειται να εγκριθεί . Αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει τα μέγιστα στην διαχείριση των θηραμάτων μας από τους Κυνηγετικούς  Συλλόγους οι οποίοι προβαίνουν σε πρωτόγνωρες για τα κυπριακά δεδομένα ενέργειες θηραματικής διαχείρισης και διαχείρισης των ενδιαιτημάτων. Πέραν λοιπόν από την βοήθεια που θα προσφερθεί στους υφιστάμενους άγριους πληθυσμούς των θηραμάτων, θα αποδώσουν στα μέγιστα οι προσπάθειες των Συλλόγων που κατασκεύασαν εκτροφεία λαγών αλλά και των Συλλόγων που ανάλαβαν την διαχείριση των εκτροφείων λαγών του Ταμείου Θήρας, επιπλέων μεγαλύτερη επιτυχία θα τύχουν και οι απελευθερώσεις νεαρών περδικιών από τους  Κυνηγετικούς Συλλόγους και τέλος θα βοηθηθούν όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και θα πάψουν να βλέπουν τους κόπους και τις προσπάθειες τους να πηγαίνουν χαμένες.

Ακόμη μια κίνηση βελτίωσης και εκσυγχρονισμού από το Ταμείο Θήρας είναι η προώθηση του Νόμου περί εγγραφής κυνηγετικού σκύλου με σκοπό την ενεργοποίηση του, ενός νόμου που ακυρώθηκε με εντολές της Ομοσπονδίας το 2002 και το Ταμείο Θήρας τώρα προσπαθεί,  έστω μετά παρέλευσης αρκετών χρόνων να διορθώσει λάθη του παρελθόντος. Όπως και το σχέδιο της αλεπούς, έτσι  και αυτός ο Νόμος είναι προσπάθειες προόδου και εκσυγχρονισμού, κινήσεις που σιγά- σιγά αφήνουν πίσω λάθη και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες  κυνηγετικών μοντέλων και πρακτικών που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Με αυτόν το νόμο, πέραν των γνωστών βελτιώσεων που θα αποφέρει στο θέμα κυνηγετικός σκύλος, θα βοηθήσει και πάλι τον Κυνηγετικό Σύλλογο να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στις προσπάθειες του και στους στόχους που έχει βάλει αναφορικά με την θηραματοπανίδα και δεν θα βλέπει  ορδές  κυνηγετικών σκύλων υπό μετάφραση «θαλάσσιας  τράτας» να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της.

Στα αρνητικά όλων αυτών, η απούσα Ομοσπονδία που ενώ είμαστε προ των πυλών για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, αυτή σφυρίζει αδιάφορη εβρισκόμενη σε ένα παράλληλο σύμπαν που όλα είναι ρόδινα και ορθά. Στην πραγματικότητα όμως ακόμη μία αποτυχημένη χρονιά είναι ενώπιων μας που προωθεί  συγκεκριμένη επιλογή θήρας  και μόνο και απαξιώνει άλλες,  δείχνοντας τους ασέβεια και αδιαφορία, οι μεμονωμένες  προσπάθειες  κάποιων Κυνηγετικών Συλλόγων ανά  το Παγκύπριο  ή και η συλλογική προσπάθεια των Συλλόγων της  Λευκωσίας,  δεν είναι αρκετές για να αποφέρουν το ανάλογο κέρδος και όφελος στην θηραματοπανίδα και στα ενδιαιτήματα, αυτή η προσπάθεια θα έπρεπε να ήταν μαζική, συλλογική, Παγκύπρια με όραμα και στόχους,  όχι με υπόσκαψη και αδιαφορία και με το πρώτο τη τάξη αρμόδιο κυνηγετικό όργανο να απουσιάζει σχεδόν πλάντα από κάθε τι  κυνηγετικό θέμα και να είναι πάντα  παρόν μόνο στα εκπαιδευτικά,  στα αμπελοπούλια  και στους στρούθους.!!!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ..Το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή. Ηράκλειτος.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου